VII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny "Gotuj z pasją" w Wiśle
5.04.2017 uczniowie klasy 2 tg 2 Piotr Morys i Konrad Piłat pod opieką mgr Agnieszki Kubica wzięli udział w VII Międzyszkolnym Konkursie Gastronomicznym "Gotuj z pasja" w Wiśle. tematem przewodnim konkursu były sery regionalne w przekąsce lub daniu głównym. Nasi uczniowie przygotowali trzy odsłony sera (polenta z bundzem, pierożki z buraka z brydzą oraz kulki z buzndzu wędzonego obtoczone wyprażonym siemieniem) oraz gołębia. W konkursie wystartowało 12 ekip z województw śląskiego i małopolskiego. Uczniów oceniało 16 osobowe jury złożone z członków Stowarzyszenia Malopolskich Szefow Kuchni i Cukiernikow w skladzie: Jakub Antoniszak, Leszek Kawa, Wojciech Chudzik, Robert Żmuda, Sebastian Szromu Schrom, Jan Filipczyk, Robert Joachimiak Szpinda oraz Mati Wojnar, Miłosz Kempka, Adam Kajfosz, Jakub Pustowka, Łukasz Świtała, Dominik Wiktor Witkoś, Carlos Cegonte, Wieslaw Wiecho Wróblewski.