Sukces w ogólnopolskim Konkursie:

Tematem edycji były kasza gryczana i mód gryczany (obowiązkowe do wykorzystania w recepturach), dlatego konkurs był zatytułowany "Gryka jak śnieg biała".

W tym roku do eliminacji przystąpiło 66 szkół - nie tylko polskich, do finału zakwalifikowało się 12 drużyn dwuosobowych (w tym jedna ze Słowacji).
Uczniowie mieli za zadanie przygotować danie główne i deser.
Naszą szkołę reprezentowały: AMELIA NAWRAT i GABRIELA PROCHOWNIK z klasy 4g i zdobyły II miejsce.
Było nam bardzo miło słyszeć pochwały dotyczące organizacji pracy - dziewczyny zostały postawione jako wzór oraz aranżacji talerzy i smaku potraw. Jak to powiedziała przedstawicielka Jury - "potrawy wyglądały i smakowały co nie zawsze idzie w parze".
Uczennice przygotowała pani Jolanta Graczek.
Konkurs odbywał się pod patronatem - Marszałka Województwa Łódzkiego, Prezydenta Miasta Łodzi i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.