Jesteśmy w finale

Z przyjemnością informujemy, że uczniowie naszej szkoły są finalistami ogólnopolskiego konkursu!
Piotr Morys oraz Szymon Jakubiec zakwalifikowali się do - IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych.
O zdobyciu tytułu finalisty decydowały opracowane, autorskie receptury na zakąskę i deser – inspirowane kuchnią śląską.
Nadesłane, liczne prace, oceniła profesjonalna Rada Konkursowa, w której zasiadali uznani szefowie kuchni.

W uzasadnieniu swojej decyzji Rada podkreśliła wysoki poziom uczestników eliminacji oraz wskazała, że: oceniła prace eliminacyjne, zwracając szczególną uwagę na: nazwę dania, jednolitość receptury ze zdjęciem, właściwy dobór technik kulinarnych, kompozycję na talerzu, właściwe proporcje poszczególnych składników dania oraz potencjał pod kątem występu w Finale”.

W ostatecznych rozgrywkach, oprócz naszej szkoły, weźmie udział 11 najlepszych drużyn z różnych szkół gastronomicznych z Polski. Konkurs odbędzie 12.03.2018r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, w ramach Targów Gastrosilesia, które współtowarzyszą  szczególnemu wydarzeniu - FOOD SHOW. Gratulujemy i trzymamy kciuki w finale!