Truniej finałowy piłki ręcznej
Reprezentacja chłopców z Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu najlepszą drużyną powiatu żywieckiego w piłce ręcznej szkół ponadpodstawowych.
Reprezentacja chłopców z Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu najlepszą drużyną powiatu żywieckiego w piłce ręcznej szkół ponadpodstawowych.
16 i 17 stycznia uczniowie klas 1 i 2 Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu uczestniczyli w spotkaniu z Panią aspirant Barbarą Kotlarską z Komendy Powiatowej Policji w Żywcu.
Uczennica klasy 2g Julia Hałat- technikum żywienia i usług gastronomicznych w Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu - kolejny raz wykazała się dużą wiedzą w zakresie zdrowego...
Z dumą i wielka radością informujemy, że po raz kolejny w rankingu miesięcznika Perspektywy, Technikum nr 3 w Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu otrzymało odznakę Srebrnego...
12 stycznia w Łodygowicach odbyły się zawody w piłce ręcznej dziewczyn. Nasze walecznie dziewczyny obroniły kolejny raz srebro a ich wola walki była mistrzowskim poziomie.
Nasi uczniowie - technikum żywienia i usług gastronomicznych w Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu wzięli udział w Mistrzostwach Polski Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2024.
W dniach 3-4 stycznia odbył się Szkolny Turniej Futsalu.
Dominika Bąkowska z klasy 5g i Julia Hałat z klasy 2g zakwalifikowały się do finału Olimipady Wiedzy o Żywieniu
Realizujemy program profilaktyczny "Wektory życia” skierowany dla uczniów szkół ponadpodstawowych.
21 grudnia w auli Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu odbył się apel świąteczny przygotowany przez klasę 2e pod kierunkiem mgr Agnieszki Tomiczek.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia, Technicy Relamy z klasy 2r, przygotowali pod kierunkiem wychowawcy Janusza Szymańskiego studyjną sesję zdjęciową.
14 grudnia uczniowie klas 1c i 1l pojechali na wycieczkę do Pragi.
13 grudnia 2023 w naszej szkole odbyły się zajęcia prowadzone w ramach programu Stawiam na drób finansowanego ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Organizatorem i pomysłodawca projektu jest...
„Zbieram to w szkole” to kolejny projekt w którym bierze udział Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu w ramach SKC.
1c i 1e w Bielsku-Białej na wykładzie zorganizowanym przez WSFiP!
Gala Honorowych Dawców Krwi w Ekonomie.
Świątecznej atmosfery czar - czyli Jarmark we Wrocławiu. Migocący, gwarny, pachnący - przywołał najpiękniejsze dziecięce wspomnienia i rozpoczął piękny czas wyczekiwania na najwspanialsze...
W grudniowej wycieczce do Drezna wzięły udział klasy: 1e oraz 2c wraz z opiekunami.
Mikołajki w Ekonomie!
Nasza szkoła po raz kolejny zaangażowała się w akcję charytatywną organizowaną przez Caritas "POMOCNICY ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA" Pomoc polegała na zbiórce słodyczy dla dzieci z Domów Dziecka.
W dniu 1.12.2023 r., drużyna Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu w składzie: M. Mrowiec, M. Lach, E. Kupczak , F. Kozieł, K. Kubień , T. Godziński, J. Gacek, W. Janczy, wzięła udział w...
1 grudnia to Światowy Dzień AIDS. Z tej okazji w ramach realizowanego w Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu programu Warto wiedzieć o HIV i AIDS w klasie 2g odbyły się warsztaty...
30 listopada uczniowie klasy 1kc odwiedzili manufakturę czekolady Beskid Chocolate.
W środę 15 listopada gościlismy w Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu Pana Sławomira Bednarza Prezesa Fundacji Onkologicznej nieBorak.