Zajęcia interdyscyplinarne

19 marca w naszej nowej klasopracowni gastronomicznej odbyła się lekcja otwarta będąca podsumowaniem zajęć łączących tematykę zajęć z pracowni gastronomicznej z językiem niemieckim zawodowym. Scenariusz zajęć i jego realizację przygotowały: Pani mgr inż. Barbara Słonka-Gibas i Pani mgr Grażyna Piotrowska. Na języku niemieckim zawodowym uczniowie klasy 3TG2 wyszukali przepisy tradycyjnych potraw kuchni niemieckiej i austriackiej z opisem technologii ich sporządzania i przetłumaczyli je na język niemiecki. Natomiast dziś na pracowni gastronomicznej wg tych receptur przygotowali wybrane dania oraz opowiedzieli o nich po niemiecku. Była to niezwykła lekcja, w której udział wzięła dyrekcja szkoły, przewodnicząca zespołu gastronomicznego i nauczyciele języka niemieckiego. Gratulujemy klasie 3TG2 oraz paniom profesor świetnego pomysłu i doskonałej jego realizacji.