Z sąsiadami warto współpracować...
W ubiegłym tygodniu w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Żywcu gościliśmy grupę uczniów i nauczycieli ze Słowacji, z Dolnego Kubina. Ich przyjazd był...
W ubiegłym tygodniu w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Żywcu gościliśmy grupę uczniów i nauczycieli ze Słowacji, z Dolnego Kubina. Ich przyjazd był...
Nauczyciele naszej szkoły we współpracy z pracownikami PSSE w Żywcu zorganizowali we wrześniu br. zajęcia edukacyjne dotyczące zdrowej żywności.
13 czerwca 2017 roku w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Żywcu miało miejsce podsumowanie projektu Erasmus+ realizowanego we współpracy z placówką...
Dwóch uczniów naszej szkoły zakwalifikowanych w finale konkursu do Kulinarnego Pucharu Polski.
Szkolny konkurs pod hasłem Prawo Pracy-Pracownik Młodociany.
Nasze klasy gastronomiczne na warsztatach kulinarnych.
Uczniowie klas 3g i 3kc przygotowali kiermasz słodkości, z którego dochód przeznaczony został na przygotowanie paczek dla dzieci.
Martyna Kliś z klasy 3g i Miłosz Biegun z klasy 4TG otrzymali wyróżnienie w prestiżowym ogólnopolskim konkursie dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis...
W dniu 28.02.2018r. uczennice Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Żywca Karolina Szabela i Natalia Stanik brały udział w Finale Mistrzostw Polski Uczniów...
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu to prestiżowy,interdyscyplinarny konkurs, który daje ogromne możliwości pod względem wyboru studiów i zwolnienia z egzaminów...