Wyjazd do Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
W ramach projektu „Europa uczy zawodu” realizowanego wraz z fundacją Proidea w Bielsku-Białej, związanego z zagranicznymi praktykami uczniów ekonomii w Portugalii, został zorganizowany...
W ramach projektu „Europa uczy zawodu” realizowanego wraz z fundacją Proidea w Bielsku-Białej, związanego z zagranicznymi praktykami uczniów ekonomii w Portugalii, został zorganizowany...
Z okazji Świąt Wielkanocnych Dyrekcji, Gronu Pedagogicznemu, pracownikom administracji, rodzicom oraz wszystkim uczniom naszej szkoły życzymy dużo szczęścia, zdrowia oraz wiosennego...
Co roku uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu wraz z nauczycielami przedmiotów gastronomicznych i dyrektorem szkoły, biorą udział w imprezie kulinarnej „Stoły...
19 marca w Katowicach odbyły się w Centrum Kongresowym w Katowicach IX targi cukiernicze, piekarskie i lodziarskie "Sweet TARGI" 2018.
Jest podium!W Finale też „daliśmy radę”!12 marca na terenie Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach, podczas wydarzenia V TARGI GASTROSILESIA – FOODSHOW, miał miejsce IV Finał...
Przy okazji dni otwartych naszej szkoły, w dniu dzisiejszym rozpoczęliśmy dni otwarte promocji realizowanego w naszej szkole projektu "Europa uczy zawodu". Zarówno uczniowie i nauczyciele naszej...
W dniu 6 i 7 marca 2018 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu odbyły się "Dni Otwarte Szkoły" od 8.00 do 13.00. Ponadto 21 marca nasi uczniowie wzięli udział w Targach...
W dniu 21 marca (środa/pierwszy dzień wiosny) w pracowni reklamy ( sala nr 14) odbędzie Wiosenna sesja zdjęciowa. Zapraszamy do zrobienia zdjęć w strojach wiosennych. Proponowane kolory to...
W dniu 12.02.2018r. uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Żywca Emilia Gabryś i Tomasz Kubas uczestniczyli w największej polskiej edycji „Calvados Nouvelle Vogue Trophies...
Z przyjemnością informujemy, że uczniowie naszej szkoły są finalistami ogólnopolskiego konkursu! Piotr Morys oraz Szymon Jakubiec zakwalifikowali się do - IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół...
W dniu 28.02.2018r. uczennice Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Żywca Karolina Szabela i Natalia Stanik brały udział w Finale Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet...
„Takie matury wyniki poznacie, jakie szaleństwa studniówki doznacie". W dniu 3 lutego w Hotelu Beskidian w Węgierskiej Górce odbył się bal przedmaturalny, w którym wzięły udział klasy 4TRH i...
„Takie matury wyniki poznacie, jakie szaleństwa studniówki doznacie". W dniu 20 stycznia w Dworku Góralskim odbył się bal przedmaturalny, w którym wzięły udział klasy 4TE1, 4TE2 oraz 4TG2
22.01.2018 r. uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych, tym razem, przez Pana Daniela Jakubca.
22 grudnia 2017 roku w auli szkolnej odbyły się jasełka, które zostały przygotowane przez klasę 2 TE pod kierunkiem mgr Jana Stasicy. Uczniowie nie przedstawili tradycyjnych jasełek tylko cud...
W dniach od 6 - 8 grudnia w Pracowni Reklamy (sala nr 14) odbyła się Mikołajkowa Sesja Zdjęciowa. Sesję fotograficzną przeprowadzili uczniowie z klas Technikum Organizacji Reklamy pod kierunikiem mgr...
W dniu 07.12.2017r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się V edycja Ogólnopolskiego Konkursu Sztuki Barmańskiej „MONIN Cup Junior Poland 2017”, w którym brało...
Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o Sejmiedla szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych28.11.2017r. w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Żywcu z inicjatywy Pana Posła na Sejm RP...
Podczas pobytu w Zakopanem uczniowie z klas 2TR i 2TE pod opieką Janusza Szymańskiego oraz Piotra Cieśli, brali udział w zajęciach naukowo integracyjnych.
W dniach 04-18 listopada 2017 uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu brali udział w stażach zawodowych na Sycylii w ramach projektu „Staże...
„Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.” Józef...
W imieniu posła na sejm Rzeczypospolitej polskiej Kazimierza Matusznego zapraszamy wszystkich uczniów do wzięcia udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy o sejmie prowadzonym pod honorowym...
Zespół Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Żywcu po raz kolejny w nowym roku szkolnym 2017/2018 zaangażował się w akcję charytatywną „ZAKRĘTKI DLA KRYSTIANKA”. Akcja ma na celu zbiórkę...
W dniu 31 pażdziernika 2017 r. do naszej szkoły zaproszony został major Jerzy Witkowski, żołnierz Związku Walki Zbrojnej, Armii Krajowej, Wolności i Niezawisłości oraz Narodowej Organizacji...