Aktualności

Wyjazd do Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach

Wyjazd do Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach

W ramach projektu „Europa uczy zawodu” realizowanego wraz z fundacją Proidea  w Bielsku-Białej, związanego z zagranicznymi praktykami uczniów ekonomii w Portugalii, został zorganizowany...

Życzenia Wielkanocne

Życzenia Wielkanocne

Z okazji Świąt Wielkanocnych Dyrekcji, Gronu Pedagogicznemu, pracownikom administracji, rodzicom oraz wszystkim uczniom naszej szkoły  życzymy dużo szczęścia, zdrowia oraz wiosennego...

IV Kulinarny Puchar Śląska Szkół Gastronomicznych

IV Kulinarny Puchar Śląska Szkół Gastronomicznych

Jest podium!W Finale  też „daliśmy radę”!12 marca na terenie Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach, podczas wydarzenia V TARGI GASTROSILESIA – FOODSHOW, miał miejsce IV Finał...

DNI OTWARTE PROJEKTU

DNI OTWARTE PROJEKTU

Przy okazji dni otwartych naszej szkoły, w dniu dzisiejszym rozpoczęliśmy dni otwarte promocji realizowanego w naszej szkole projektu "Europa uczy zawodu". Zarówno uczniowie i nauczyciele naszej...

Dni Otwarte Szkoły

Dni Otwarte Szkoły

W dniu 6 i 7 marca 2018  r. w Zespole Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Żywcu odbyły się "Dni Otwarte Szkoły" od 8.00 do 13.00. Ponadto 21 marca nasi uczniowie wzięli udział w Targach...

Wiosenna sesja zdjęciowa

Wiosenna sesja zdjęciowa

W dniu 21 marca (środa/pierwszy dzień wiosny) w pracowni reklamy ( sala nr 14) odbędzie Wiosenna sesja zdjęciowa. Zapraszamy do zrobienia zdjęć w strojach wiosennych. Proponowane kolory to...

Ogólnopolski Konkurs barmański CALVADOS

Ogólnopolski Konkurs barmański CALVADOS

W dniu 12.02.2018r. uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Żywca Emilia Gabryś i Tomasz Kubas uczestniczyli w największej polskiej edycji „Calvados Nouvelle Vogue Trophies...

Jesteśmy w finale

Jesteśmy w finale

Z przyjemnością informujemy, że uczniowie naszej szkoły są finalistami ogólnopolskiego konkursu! Piotr Morys oraz Szymon Jakubiec zakwalifikowali się do - IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół...

Studniówka klas 4TRH i 4TG1

Studniówka klas 4TRH i 4TG1

„Takie matury wyniki poznacie, jakie szaleństwa studniówki doznacie". W dniu 3 lutego w Hotelu Beskidian w Węgierskiej Górce odbył się bal przedmaturalny, w którym wzięły udział klasy 4TRH i...

Studniówka klas 4TE1, 4TE2 i 4TG2

Studniówka klas 4TE1, 4TE2 i 4TG2

„Takie matury wyniki poznacie, jakie szaleństwa studniówki doznacie". W dniu 20 stycznia w Dworku Góralskim odbył się bal przedmaturalny, w którym wzięły udział klasy 4TE1, 4TE2 oraz 4TG2

Z cyklu „Warsztaty z Mistrzem”

Z cyklu „Warsztaty z Mistrzem”

22.01.2018 r. uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych, tym razem, przez Pana Daniela Jakubca.

Jasełka 2017

Jasełka 2017

22 grudnia 2017 roku w auli szkolnej odbyły się jasełka, które zostały przygotowane przez klasę 2 TE pod kierunkiem mgr Jana Stasicy. Uczniowie nie przedstawili tradycyjnych jasełek tylko cud...

Świąteczna sesja zjęciowa

Świąteczna sesja zjęciowa

W dniach od 6 - 8 grudnia w Pracowni Reklamy (sala nr 14) odbyła się Mikołajkowa Sesja Zdjęciowa. Sesję fotograficzną przeprowadzili uczniowie z klas Technikum Organizacji Reklamy pod kierunikiem mgr...

Ogólnopolski Konkurs  Barmański 2017

Ogólnopolski Konkurs Barmański 2017

W dniu 07.12.2017r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się V edycja Ogólnopolskiego Konkursu Sztuki Barmańskiej „MONIN Cup Junior Poland 2017”, w którym brało...

Konkurs Wiedzy o Sejmie 2017

Konkurs Wiedzy o Sejmie 2017

Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o Sejmiedla szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych28.11.2017r. w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych  w Żywcu z inicjatywy Pana Posła na Sejm RP...

Warsztaty multimedialne w Zakopanem

Warsztaty multimedialne w Zakopanem

Podczas pobytu w Zakopanem uczniowie z klas 2TR i 2TE pod opieką Janusza Szymańskiego oraz Piotra Cieśli, brali udział w zajęciach naukowo integracyjnych. 

Staż zawodowy na Sycylii

Staż zawodowy na Sycylii

W dniach 04-18 listopada 2017 uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu brali udział w stażach zawodowych na Sycylii w ramach projektu „Staże...

MIĘDZYSZKOLNY KONKURS  WIEDZY O SEJMIE

MIĘDZYSZKOLNY KONKURS WIEDZY O SEJMIE

W imieniu posła na sejm Rzeczypospolitej polskiej Kazimierza Matusznego zapraszamy wszystkich uczniów do wzięcia udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy o sejmie prowadzonym pod honorowym...

Zakrętki dla Krystianka

Zakrętki dla Krystianka

Zespół Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Żywcu po raz kolejny w nowym roku szkolnym 2017/2018 zaangażował się w akcję charytatywną „ZAKRĘTKI DLA KRYSTIANKA”. Akcja ma na celu zbiórkę...

Spotkanie z Majorem Witkowskim

Spotkanie z Majorem Witkowskim

W dniu 31 pażdziernika 2017 r. do naszej szkoły zaproszony został major Jerzy Witkowski, żołnierz Związku Walki Zbrojnej, Armii Krajowej, Wolności i Niezawisłości oraz Narodowej Organizacji...